onsdag 4 maj 2011

GI: Thailändsk biffsallad med grön papaya och glasnudlar (av mungbönor), 4 port.

Foto FrkOlosn

Med smak av Thailand!
Detta är en riktig festmåltid, otroligt gott och nyttigt. Det tar lite längre tid att göra, men till fest är det ju kul att bjuda på något extra som man själv dessutom kan äta om man kör GI. Jag har hittat på receptet själv, men det smakar precis som i Thailand. Just glasnudlar som är gjorda på mungbönor har lågt GI. 


4 portioner


Ca 500g tunnt skivad lättstekt rostbiff eller entrecôte (stek snabbt på högvärme)


Nudelsalladen:
4 port. kokta kalla glasnudlar (av mungbönor)
1 st grön papaya (finns i asiatiska affärer)
alt. 1 gurka (utan mittenpartiet) strimlad
2 morötter, grovrivna/strimlade
2 vårlökar, i tunna skivor
1 kruka koriander, hackad
1-2 st lemongrass, finhackad


Dressing samt köttmarinad:
1 st röd chilifrukt, finhackad utan kärnor
2 msk mirin (risvinäger)
2 msk japansk soya
1 msk riven färsk ingefära
1 msk sesamolja
1 msk fisksås
1 tsk sesamfrön
1 msk matolja


Häll dressingen över nudelsalladen men spara 2 msk. Precis innan serveringen hettar du upp lite olja i en stekpanna och häller i resten av dressingen, vänd köttet snabbt i pannan så det bara tumlar runt i marinaden och blir ljummet.


Lägg på köttet på salladen och strö över lite sesamfrön. Dekorera med färsk koriander.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar